Om Tandproteser

Her kan du finde information om tandproteser, om processen undervejs og om de specielle hensyn vi tager, når du har særlige behov.

Et hjælpemiddel
En tandprotese er en erstatning for de naturlige tænder og mere end 1/5 af den danske befolkning benytter i dag tandproteser. En ny protese er et avanceret hjælpemiddel, som er fremstillet efter Sundhedsstyrelsens krav til mål og materialer. En almindelig protese er typisk fremstillet af acryl og også i visse tilfælde kombineret med stål og guld.

Sådan foregår det
Efter den indledende forundersøgelse afsætter vi datoer for aftryk og prøver. Fremstilling af en almindelig protese indebærer 4-5 besøg på klinikken, hvor vi tager aftryk, måler sammenbid, og i samarbejde med dig beslutter tandform- og -farve. Endelig giver vi dig mulighed for at se og prøve protesen før den færdigfremstilles. Det giver dig lejlighed til sammen med os at foretage en personlig og kosmetisk tilretning. Fra første prøvetagning til den færdige protese går der ca. 2-4 uger.

Portrætfoto som model
Har du særlige ønsker eller krav til dit udseende, kan vi designe din protese efter et vellignende foto fra din ungdom. Vi scanner og forstørrer billedet som modelfoto for vores arbejde. Derefter formgiver og farveforarbejder vi protesen til et højt kosmetisk og funktionelt niveau.

Hel-protese
Den mest almindelige hel-protese erstatter normalt alle tænder i overmunden. En hel-protese kan også omfatte tænderne i undermunden eller både over- og undermund.

Del-protese
Mange får behov for at erstatte en eller flere tænder - måske allerede i en tidlig alder. Delprotese kan i sådanne tilfælde være en udmærket løsning både funtionelt og økonomisk. Delprotesen fremstilles således, at den diskret forankres på de naturlige tænder, men også er aftagelig.

--- 0 ---

Din protese bliver fremstillet af klinisk tandtekniker:

Gitte Quist

Det bekræftes herved, at ovennævnte medicinske udstyr bliver fremstillet

i overensstemmelse med

Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) 2017/745 af 5. april 2017

om medicinsk udstyr.